mentés

2020.04.05. 14:00

Tizenkilenc kutyát mentettek meg

Tizenkilenc alultáplált, rossz egészségi állapotban lévő berni pásztort és keverék kutyákat vittek el egy német házaspár somogysárdi otthonából.

Góz Lilla

Kutyat‡r.Kutyamenhely Kaposv‡ron

Forrás: illusztráció

Egy németországi berni pásztor fajtamentő szervezet kereste meg a Noé Állatotthon Alapítványt, miszerint Somogy megye egyik kis falujában él egy külföldi házaspár, akiknek az egészségügyi állapota leromlott és emiatt segítséget kértek a berni pásztor kutyáik elhelyezésében. A tervek szerint az egyesület logisztikai hátteret biztosított volna a kutyusoknak, oltásukat és ivartalanításukat vezényelték volna le.

A helyszíni szemle során már az utcán érezték az orr­facsaró bűzt, mindenhol szemét és mocsok fogadta őket. Az egyik ablak alatt embermagasságú trágyahalom volt kutyaürülékből. A nyitott ablakon lapátolták ki alkalmanként a kutyagumit. Az összes kutya antiszociális volt, pórázt sosem láttak, oltást sem kaptak, se chip nem volt bennük és nem is ivartalanították az állatokat. Sok kutya bőrbeteg és szemeik, füleik gyulladtak voltak, ezért az orvosi költségek rendkívül magasra rúgtak.

Végül nyolc berni pásztort, két berni-mixet és kilenc keveréket, vagyis tizenkilenc nagy testű, viselkedésproblémás, beteg kutyát mentettek ki. Az állatok Szergénybe kerültek, ahol megkezdték a rehabilitációjukat. Amint hely szabadul fel, a tervek szerint már a hétvégén Budapestre költöztetik a somogysárdi kutyák egy részét és gazdát keresnek nekik.

– Több hónapja küzdöttünk már a házaspárral a kutyák miatt a szomszédok bejelentése alapján – mondta el érdeklődésünkre Pál Tibor, Somogysárd jegyzője. – Volt kint náluk a rendőrség és az önkormányzat dolgozói is, de nem engedtek be minket a házba – tette hozzá.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában