siker

2018.07.10. 19:15

Több somogyi borász is díjat nyert

Közel 200 résztvevő jelenlétében, ünnepélyes keretek között zajlott le július 10-én, Budapesten az Országos Borverseny eredményeinek ismertetése, valamint a szakmai zsűri által kiválónak minősített borok termelőit megillető díjak átadása. A díjazottak között több somogyi borász is van.

Sonline

A díjakat Dr. Nagy István agrárminiszter, Font Sándor az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke adta át.

A 2018-ban immáron 39. alkalommal megtartott verseny ismertsége, illetve elismertsége az elmúlt évek tudatos munkájának eredménye. A szőlő-bor ágazat szakmai önkormányzata olyan feltételrendszert alakított ki, amely biztosítja, hogy a magyar bortermelők teljes köre − az egyéni termelőtől kezdve a családi borászatokon át a nagygazdaságokig − érdekelt legyen a szakmai megmérettetésben. Az Országos Borverseny valójában nem egy önálló borverseny, hanem egy háromszintű országos borverseny-sorozat csúcsrendezvénye, amelyen a termelők a helyközségi, illetve borvidéki versenyeken már eredményesen szerepelt tételeikkel vesznek részt.

A legjobb pezsgő:

Légli Szőlőbirtok / VILLA BOCLAR 2013

A legjobb rozébor a Várszegi Pincészet nedűje lett.

Nagydíjat kapott:

A legjobb illatos fehérbor, hazai nemesítésű fajtából:

Garamvári Szőlőbirtok / Irsai Olivér 2017

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában