Helyi közélet

2017.10.25. 13:16

A tökkirállyal faraghatnak az idén a Gasztro Élménybirtokon

Kalmár Benedek tökfaragó mester is ott lesz a rádpusztai Gasztro Élménybirtok rendezvényén.

K. G.

Tök jó napok elébe nézünk, az idén is megrendezi hagyományos eseményét a Gasztro Élménybirtok Rádpusztán. A hétvégén – két napon át – minden a sütőtök körül forog, immár hatodik alkalommal. Az október 28-ai és 29-ei, ingyenes rendezvényt azonban az eddigieknél is nagyobb szabásúra tervezték, mert balatoni cégeket is sikerült bevonni a támogatók körébe.

Szabad tűzön készített halászlevet kínálnak majd a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai, szombaton kőrös-tiszait, vasárnap dunait. Lesz gesztenyesütés és forralt bor. A Rád-Vin Szőlészeti és Borászati Kft. borászai újborokat hoznak magukkal. A csárdában különleges tökös ételeket kínálnak.

Akasztóról érkezik Kalmár Benedek tökfaragó mester, aki tökkirálynak is nevezi magát. A tök a reneszánsz jegyében címmel kiállítást is bemutat. Együtt farag majd a gyerekekkel, a legszebben sikerült töklámpásokat díjazzák majd. Saját termesztésű tököket is várnak a szervezők, hogy eldöntsék, kinek van a legnagyobb és a legszebb töke.

Közben robog majd a rádi kisvasút, nagy kört ír le Balatonlelle felsőig, ingyenesen szállítva a szülőket és a gyermekeket. A kézműves foglalkozáson papírból fonnak majd tökformákat. A tökfaragáshoz az alapanyagot az élménybirtok biztosítja, tudtuk meg Gálos Réka szervezőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában