Erzsébet-program

2018.01.12. 14:00

Üdülési támogatásra pályázhatnak a nyugdíjasok

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az idén is meghirdette a nyugdíjasok számára elérhető üdülési pályázatot az Erzsébet-program keretein belül.

Gy. Zs.

– A családsegítő szolgálat munkatársait kértük fel arra, hogy segítsenek nyugdíjasainknak a pályázatok elkészítésében – mondta kérdésünkre Pintér Jánosné, a lengyeltóti nyugdíjas klub elnöke. – Mindent az interneten keresztül kell intézni, s csak keveseknek lenne arra technikailag lehetősége, hogy maga végezze el a ezt a feladatot. Mégis, óriási segítséget jelent a pályázat, amit ha valaki elnyer, ötezer forint saját részt kell hozzátennie. Valamennyi meleg vizes fürdőhelyet felajánlották, s bár én magam az idén nem pályáztam, tavaly remek öt napot tölthettem el a programnak köszönhetően Hévízen – emlékezett. Pintér Jánosné hozzátett: évek óta pályáznak, s az idén közel harminc tóti nyugdíjas szeretne élni a lehetőséggel. Ha valakinek nincs kiről gondoskodnia, s ennek révén megteheti hogy elmegy, örömmel igénybe veszi a programot.

Stikel János, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöke elmondta: fel szokták ajánlani a segítséget azoknak, akik hozzájuk fordulnak a pályázattal kapcsolatban. Ám többnyire csak kevesebben teszik ezt meg, hisz akik csak tudják, családon belül próbálják intézni. A megyei szövetség elnöke úgy véli: elég nagy az igény Somogyban is a pályázatra. Hiszen jó lehetőség arra, hogy többen is elmenjenek oda üdülni, amit egyébként nem tudnának megfizetni.

A www.erzsebetprogram.hu felhívása szerint azok az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személyek pályázhatnak, akinek rendszeres, a 2017. évre megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, s további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek. A pályázatokat január 19-ig lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában