kirándulás

2018.09.02. 13:03

Ugrálóvár helyett kirándulás – falunap váltotta fel a búcsút

Az idén az ugrálóvár bérlése helyett elvitték kirándulni Patcára a Katica tanyára a várdai gyerekeket. A falunap ünnep minden településen.

Góz Lilla

– A búcsúk átalakultak, a falunapok vették át szerepüket – mondta Varga András, Várda polgármestere. – Ezek minden település életében ünnepek.

Az idén az ugrálóvár bérlése helyett elvitték kirándulni Patcára a Katica tanyára a helyi gyerekeket. A falusiakkal egyeztetve a sztárvendégek gázsijából pedig a veszprémi állatkertbe, a budapesti tropikáriumba viszik őket ősszel, a felnőttek pedig a szarvasi arborétumba, a mini makett Magyarország kiállításra utaznak.

Kiss Réka, a Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület elnöke elmondta: számos programmal készültek a helyieknek. A Szélesút Egyesület motoros bemutatót tartott, a rendőrség ügyességi versenyt szervezett, de csillámtetkót is kaphattak a gyerekek. A kulturális programok között skót dudaszót is hallhatott a közönség.

A közkincsházban origamiból, kötött csipkéből, iskolatörténetről, festményekből, szobrokból álló tárlatot csodálhatták meg. Tarcsay Gyöngyvér, a Kozármislenyi Nyugdíjas Klub elnöke pedig csapatával dalcsokorral készült a várdaiaknak.

A bográcsokban rotyogtak a finomságok. A helyi asszonyok lángossal készültek a gyerekeknek. A legszebb virágos portákat pedig pénzjutalommal és ajándékokkal ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában