ünnep

2018.02.02. 15:36

Új buszokkal gyarapodik a somogyi flotta

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt 2018-ban is folytatja a nagyszabású jármű korszerűsítési programját: napokon belül 20 új autóbuszt helyeznek forgalomba.

Harsányi Miklós

A tömegközlekedési vállalat pénteken tartotta régiós központi ünnepségét, mely a társaság jogelődje, a Kapos Volán Zrt. alapításának évfordulójához kapcsolódott.

Bíró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke méltatta a társaság dolgozóinak helytállását, felelősségteljes munkájukra az év minden napján számíthat a lakosság. Rámutatott: a színvonalas szolgáltatás ellátásához komoly műszaki háttér áll rendelkezésre, s a társaság autóbuszai nemcsak a környező megyék, hanem az aprófalvas Somogy valamennyi térségébe is eljutnak.

– Három megyében – Somogy, Tolna, Baranya – közel 2000 dolgozót foglalkoztatunk, köztük 1254 autóbuszvezetőt – mondta Bebics János, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója. – Összesen 808 autóbusszal rendelkezik a társaságunk, s naponta több mint 6000 járatot teljesítünk.

A dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb gazdasági egysége a zrt, szolgáltatásukat évente közel 65 millió utas veszi igénybe.  Bebics János úgy fogalmazott: stratégiai céljuk a színvonal további növelése, azt akarják, hogy valamennyi vonalon mindenkinek kényelmes és biztonságos utazást biztosítsanak. A műszaki fejlesztések kapcsán kiemelte: a korábban elindított járműfejlesztési programot folytatni kívánják, ennek keretében napokon belül 20 autóbuszt állítanak forgalomba, augusztusban további hét járművet, s az év végén újabb 25 busz gyarapítja a járműflottát. Ezzel párhuzamosan a pályaudvarokat is korszerűsítik, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. nagy figyelmet fordít a megújuló energia alkalmazására, így számos épületre napelem-rendszert szerelnek fel.

Az ünnepségen számos elismerést adtak át: az Év dolgozója kitüntető címet 25-en vették át. Huszonnégy autóbuszvezető a balesetmentes közlekedésért emlékérmet kapta: másfél millió  kilométert vezetett Kardos Endre, a marcali autóbusz-állomás munkatársa és Bősz Gábor, a pécsi üzemegység dolgozója. Balogh Dániel, a paksi állomás buszvezetője és Mamuzsits József (Siklós) pedig egymillió-hétszázötvenezer kilométert tett meg balesetmentesen. A Volán Szent Kristóf Emlékérem arany fokozatát Klucsik Ágnes operatív kontrolling irodavezető, Jolántainé Szabó Éva kontrolling munkatárs, Kula József autóbuszvezető és Wellerné Kriván Mária személyszállítás-gazdasági csoportvezető kapta, a Volán elismerő oklevéllel négy dolgozó munkáját ismerték. el.

Nagy felelősség nyomasztja a sofőröket

– Figyelem és állandó készenlét: szerintem ez a biztonságos vezetés titka – hangsúlyozta Kardos Endre, a marcali autóbusz-állomás kitüntetett dolgozója. A 49 éves férfi 1992-től dolgozik a közlekedési vállalatnál, s a Kaposvár-Nagykanizsa vonalon szállítja az utasokat. Sokat közülük már régóta ismer, szerinte a színvonalas szolgáltatása hátterében több dolog áll: a biztonságos, kiváló műszaki állapotú és kényelmes autóbuszon kívül lényeges, hogy a sofőr udvarias, előzékeny legyen.

– Évente nagyjából 50 ezer kilométert vezetek  – folytatta. – Nagy felelősség ennyi embert szállítani, igyekszem a lehető legjobban ellátni a munkámat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában