fejlődés

2018.07.27. 10:45

Új hulladékudvarokat építenek Igalban és Somogyjádon

Jelentős fejlesztéseket hajt végre ebben az évben a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A már meglévő, három hulladékudvaron túl még kettőt létesítenek, Igalban és Somogyjádon, és egyéb technikai beruházások és eszközbeszerzések is megvalósulnak.

K.G.

A társulás több mint 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházással tovább emelkedik a régió hulladékgazdálkodásának színvonala. Az érintett települések mindegyikén elérhetővé válik egy európai szinten is korszerű hulladékkezelési technológia. 2018. decembertől már az épülő új igali és somogyjádi hulladékudvarokba is ingyenesen szállíthatják be a háztartásaikban keletkező nem veszélyes és veszélyes hulladékaikat a térségből az ott élők.

Az igali és a somogyjádi létesítmény is ellát majd újrahasználati funkciókat, azaz a lakosság itt is leadhatja majd azokat a feleslegessé vált ruhaneműket, használati eszközöket és tárgyakat, amik mások számára még értékesek, használhatók lehetnek. A kaposvári hulladékkezelő telep szelektív válogatója mellé fedett bálatárolót emelnek. A szolgáltatás megfelelő színvonalának biztosításához további gyűjtő- és szállítójárműveket, valamint a rendszer üzemeltetéséhez szükséges eszközöket szereznek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában