turisztikai konferencia

2019.03.29. 17:44

Új szálloda és sportaréna tolja a kaposvári turizmus szekerét

Az elmúlt tíz év alatt hatalmasat fejlődött a megyeszékhely turizmusa, de egy év alatt is szép fejlődést produkált. Ehhez kellettek az együttműködő szolgáltatók – hangzott el a szezonnyitó turisztikai konferencián pénteken.

Koszorus Rita

Nemcsak jubileumát ünnepelheti az idén a Kaposvár és Zselic Vidéke Turisztikai Egyesület, de azt is, hogy a Kaposváron átlagosan eltöltött vendégéjszakák száma 2,9 százakkal emelkedett. Ilyen emelkedésre korábban nem volt példa – hívták fel a figyelmet a szezonnyitó turisztikai konferencián, ahol az idén a sport és turizmus kapcsolata került fókuszba Másfél hónap múlva átadják az új kaposvári versenyuszodát és arénát. Mindkettő komoly lehetőségeket rejt magában, hiszen a sport komoly katalizátora lehet a turizmusnak, erre rengeteg példa volt az elmúlt évtized során.

– A focifesztiválnál vettük észre, hogy horvát szülők milyen nagy számba kísérték el hozzánk a gyereket – mondta Bocska Ágnes, a Kaposvár és Zselic Vidéke Turisztikai Egyesület elnöke. – Ideérkezve látták, hogy itt fürödni is lehet és ki lehet menni a Zselicbe. – Az országos úszó bajnokságra már foglalják le a szállásokat – mondta Bocska Ágnes. – Amikor a Kaposvári Állattenyésztési Napok voltak, vagy éppen a Póni EB, akkor is hasonló volt a helyzet.

De több más példát hallhattak a résztvevők Fekete István Látogatóközpontban tartott konferencián. – A következő hónapban kiírjuk a közbeszerzést a négycsillagos szállodára és a kempingre is – mondta Szita Károly polgármester, hozzátette: A szállodára 120 millió forint támogatást kérek és kaptak a magyar államtól. Mint megtudtuk, a négyszáz férőhelyes kempingre is megvan a forrás, 2 milliárd forintos keretet használhatnak fel fejlesztésére, amire szükség is van, hiszen kevés olcsó szálláshely volt eddig a városban és környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában