menetrend

2018.08.29. 18:17

Új tanév, új járatok: változik buszközlekedés

Új járatok Somogyban: a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt szeptember elsejétől, szombattól megyénkben három országos és 31 regionális autóbuszvonalon menetrend-módosítást hajt végre. Az utasok és az oktatási intézmények kérése, illetve forgalomszervezési okok miatt döntött így a társaság.

Sonline

A menetrendben jelentős változás szeptember elsejétől, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Igal-Kaposvár autóbuszvonalon új járat közlekedik Siófok-Székesfehérvár között. Szintén újdonság, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Mernye-Kaposvár-Nagyatád vonalon új járat vesz részt a forgalomban a Székesfehérvár-Siófok-Kaposvár szakaszon. A megyeszékhely-Siófok-Veszprém-Győr buszvonalon a 127-es járat forgalmát a Kaposvár-Veszprém viszonylatra is kiterjesztik: a kaposvári buszállomásról 14 órakor indul a busz, Siófokra 15.40-kor, míg Veszprémbe 16.40-kor érkezik. A Pécs-Szentlőrinc-Kaposvár-Marcali buszvonalon is új járatot vehetnek igénybe az utasok.

– A Kaposvár-Szenna-Szilvásszentmárton vonalon a 345-ös járat öt perccel később közlekedik – tájékoztatott Széki Éva, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szóvivője. – A kaposvári állomásról 14.55-kor indul és Szilvásszentmártonba 15.30-kor érkezik.

Fontos változás, hogy a Kaposvári Közlekedési Központ Zrt. építése miatt az autóbusz-állomás új helyre, a Vásártéri út és a Dr. Kaposvári György utca kereszteződésére költözött. Az iskolai tanítás napjain új járatot állítanak forgalomba a Visnye-Kadarkút viszonylatban, s hasonló változás lesz Kaposvár-Bodrog-Újvárfalva vonalon is. A módosított menetrend a társaság honlapján olvasható, ahol az új autóbusz-megállóhelyek is szerepelnek. Ezen kívül több szakaszon néhány perces idő és menetidő változást vezetett be a társaság, ezzel is biztosítani kívánják a tanulók optimális közlekedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában