fotók

2019.05.26. 18:10

Újabb desedai óriásharcsa akadt horogra

A 72 kilogrammos 220 centiméteres harcsát szombat reggel a Desedánál fogták ki. Úszós módszerrel, part közelből fogta ki egy horgász negyed órás fárasztást követően az óriási halat.

Góz Lilla

A korábbi hetekben már két szép fogásról is beszámolhattunk, amikor egy szintén kapitális méretű harcsa és egy idei rekorder ponty került fényképező elé.

Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára elmondta: idén ez a második legnagyobb kifogott hal a Desedából. Három hete egy 75 kilogrammosat sikerült megakasztani.

Vörös István kifogta 72 kilós harcsát a mérlegelést követően természetesen visszaengedtük a tóba, hogy más is kifoghassa – jegyezte meg a titkár. Kisebb tömeg verődött össze szombat délelőtt a Deseda parton. Gyerekek és felnőttek fotókon örökítették meg a nem mindennapi látványt. A legnagyobb példányt egyébként évekkel ezelőtt horgászták ki a Desedánál. A horogra akadt harcsa 99 kilót nyomott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!