bizalom

2018.09.03. 17:30

Újabb öt évig Benczéné Csorba Margit lesz a Bárczi főigazgatója

Újabb öt évre választották a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatójának Benczéné Csorba Margitot. A gyógypedagógus már húsz éve vezeti azt intézményt.

Marosi Gábor

 

Benczéné Csorba Margit

Semmi nem változik a következő években a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központban, legalábbis a főigazgatói poszton. A napokban ugyanis ismét a jelenlegi vezetőt, Benczéné Csorba Margitot bízták meg, hogy irányítsa tovább az intézményt.

– Nagyon szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek – fogalmazott Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója. – Azért vállaltam el ismét a megbízást, mert szeretem a munkámat. Jó érzés, hogy segíthetek a gyerekeken és olyan módszerekkel fejleszthetem őket, amellyel lesz jövőképük. A kollégáim miatt is mondtam igent, mert nagyon bíztak bennem. A város vezetősége is velem tervezett tovább, és amikor egy vezető az 5. ciklusához ilyen támogatást kap, akkor az minden elhatározást felülír.

– Nyilván elgondolkodtam azon, hogy visszavonulok – folytatta Benczéné Csorba Margit. – Felmerült bennem, de ez a támogatás, ez a bizalom olyan érzéseket váltott ki belőlem, hogy nem volt kétséges, folytatom. Nagyon szeretek gyógypedagógus és vezető lenni. Úgy érzem, hogy sok mindent elértem az intézmény életében.

– Amikor először lettem igazgató, akkor még kisegítőiskola voltunk, ahol enyhe értelmi fogyatékosokat fejlesztettünk, aztán folyamatosan bővültünk – fogalmazott Benczéné Csorba Margit. – Felvettünk középsúlyos, súlyos és halmozottan sérült gyerekeket, valamint autistákat. Így egy összetett intézménnyé alakultunk át.

– A következő öt év feladata, hogy megoldjuk a súlyos, halmozottan sérült gyerekek helyzetét – hangsúlyozta a főigazgató. – Ők ugyanis csak fél napot töltenek az iskolában, a délutáni foglalkozásokból pedig kimaradnak. Azt szeretném elérni, hogy egész napos képzést kapjanak az intézményben. Több pályázatot is benyújtottunk már, szeretnék a módszertani központot egy új épületrésszel bővíteni.

A főigazgató a Kaposvári Egyetemen is folytatja a munkát. Továbbra is gyógypedagógus és pedagógus hallgatókat képez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában