ötletes megoldás

2020.02.14. 17:43

Vakrandi egy könyvvel? Miért ne!

Hatodik alkalommal szerveztek Vakrandit a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Ezúttal is több mint száz becsomagolt könyvet kínáltak olvasóiknak. Csak otthon derült ki, mit is vettek le a polcról az érdeklődők.

Góz Lilla

Érdeklődne nézegették az olvasók a becsomagolt könyveket a kaposvári könyvtárban.

– Ezekből lehet vinni? – kérdezte egyikük. Egy másik olvasó pedig hamar kiválasztott egy vaskos csomagot.

– Most tudtam meg, hogy a könyvtárosok becsomagoltak rengeteg könyvet, viszek egyet én is, remélem egy jó krimi lesz benne – mondta el Bognár László, aki negyven éve hűséges tagja a könyvtárnak. A vadonatúj könyvek mindenkinek meglepetést jelentetek, hiszen csak otthon derül ki, hogy mit választott az olvasó. Hatodik alkalommal lepték meg Vakrandival olvasóikat a könyvtárosok.

– Hagyomány már, hogy Valentin napon becsomagolunk népszerű könyveket a felnőttek és a gyerekek számára, a játék arról szól, hogy egy-egy olvasmány iránt ne legyen előítéletük, otthon szembesüljenek a meglepetéssel – mondta el Horváth Péter, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. Hozzátette: nem titkolt céljuk, hogy az olvasást népszerűsítsék akciójukkal, úgy, hogy olvasóik nem láthatják a könyv borítóját, nem fogják tudni a könyv címét és szerzőjét sem.

– Több mint száz szépirodalmi könyvet csomagoltunk be, vannak benne verses kötetek, romantikus történetek és krimik is – tette hozzá Horváth Péter. A tapasztalatok alapján csak nagyon ritkán hoznak vissza úgy csomagolt könyveket, hogy nem olvasták volna el. A könyvtárosok bíznak abban, hogy sok érdekes olvasmány talál gazdára, és igazán kellemes élményekkel gazdagodnak majd tagjaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában