fotók

2019.12.12. 20:02

Varázsasztalon terült a bárdudvarnoki karácsony

Közel kétszáz családnak segíti idén is az Európai Realitas Egyesület. Második alkalommal indították el Varázsasztal adományakciójukat. Két bárdudvarnoki család csütörtök délután megkapta a tűzifát, fenyőfákat és tartós élelmiszercsomagokat.

Góz Lilla

Óvatosan tolat be a tűzifával megrakott tehergépkocsi egy bárdudvarnoki ház udvarára. Volner Éva él itt iker kislányaival, akiket egyedül nevel. Közmunkásként dolgozik a somogyi településen, nem könnyű hónapról hónapra megélniük. Ahogy haladunk a házba, a fatárolóban mindössze pár hasábot találni.

– Fenyőfát, tűzifát, egy kályhát és élelmiszercsomagot hoztunk nektek – adta át a csomagokat Péter Gabriella, az az Európai Realitas Egyesület és Biró Norbert, a Somogy megyei Közgyűlés elnöke.

– Nézd anya, van benne szaloncukor, csoki és mennyi szalámi – pakolta ki a sok finomságot a szatyorból Emma és Zoé. Az édesanya a kályhának örült a legjobban.

– Megadta magát a fatüzelésű bojler, helyette vettem egy villanyost, de így meg hideg volt, ezért nagyon jól jön kályha, hogy a lányok ne fázzanak fürdés után – mondta el Volner Éva. A bárdudvarnoki egyesület a megyei önkormányzat és vállalkozók segítségével közel kétszáz somogyi családnak segít idén is.

– Az általunk adott pénzadomány tudjuk, hogy jó helyre került, az egyesület elnöke garancia volt, hiszen nap mint nap kapcsolatban van olyan családokkal, akiknek minden segítség nagyon jól jön – mondta el Biró Norbert. A rászorulókat Bárdudvarnokon a polgármester segítségével választották ki.

– Télvíz idejében a tüzelő, amelyre a legnagyobb szükség van, de nagy segítség az időseknek, gyermeküket egyedül nevelőknek, vagy beteg embereknek a tartós élelmiszer is – mondta el Mester Balázs, Bárdudvarnok polgármestere.

Sok ünnepi asztal vár a megterítésre

– Idén is szeretnénk kétszáz családnak szebbé tenni az ünnepeket, az élelmiszercsomagokba tettünk tésztát, kakaóport, pudingport, száraz szalámit, teát, tejet, cukort, lisztet és sok édességet – mondta el Péter Gabriella, az Európai Realitas Egyesület elnöke. Hozzátette: egy zalai vállalkozó fenyőfákat ajánlott fel, a megye anyagi támogatásából pedig tűzifát vettek.

– Sokan kerestek fel, hogy ugye idén is tudunk segíteni, hogy a karácsonyi ünnepi asztalra kerülhessenek finomságok, ne legyen üres – jegyezte meg Péter Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában