Kolbásztöltő verseny

2019.02.17. 18:18

Vargányás kolbásszal is előrukkoltak a tóti versenyzők

Vargányás kolbásszal is előrukkoltak a szombati farsangi kolbásztöltő verseny indulói: nyolc csapat vállalta a küzdelmet, s külön díjazták a legjobb pálinkát és a kiemelt figyelem kísérte a fánksütő asszonyok versengését.

Harsányi Miklós

Nagy sikert aratott a lengyeltóti megméretés, csaknem 170-en látogattak el a rendezvényre. Peitlerné Takács Évától, a művelődési ház és könyvtár igazgatójától tudjuk: az utóbbi évek egyik legsikeresebb kolbásztöltő versenyének adtak otthont. A résztvevők öt kiló sertéshúst kaptak, s attól a pillanattól kezdve a fantázia és tudás döntött. Semsey Ottó irányításával négy tagú zsűri értékelte a mesterműveket.

– Kreatívak voltak a versenyzők, különféle új ötletekkel találkoztunk, s korántsem ment könnyen a döntés – hangsúlyozta Semsey Ottó. – A gyömbéres ízesítésűn kívül volt pritamin paprikás és vargányás kolbász is, az biztos: kitettek magukért az indulók.

A Töccs-Még Bt. csapata nyerte a kolbásztöltő versenyt, a Lengyeltóti és Környéke Mentőalapítvány második helyen fejezte be a versengést, s dobogós helyezést szerzett a szőlősgyöröki Fogathajtók csapata.

Különdíjjal jutalmazták a Nyugdíjasok Lengyeltóti Egyesületét. Tizenkét mintát neveztek a pálinkaversenyre, a felhozatalban kajszi, meggy és törköly is szerepelt, s végül Tóth Árpád kettős sikert aratott. A szilva hozta számára győzelmet, míg a barackkal a harmadik helyet vívta ki, miközben – Irsai Olivérrel – Pettyán Géza második lett.

Farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, a sütőversenyen helyi asszonyok mérték össze tudásukat. Hunyadi Istvánné szalagos fánkját kapta a legtöbb pontot, a második helyezett Hollósi Lajosné eklert sütött, s Szentes Lászlóné pedig szintén szalagos fánkkal a harmadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában