Járványügy Somogyban

2020.05.10. 08:43

Várni kell még a játszóterek látogatásával

A megyék és a nagyvárosok fertőzöttségi adatait tekintve az utolsó harmadban vagyunk, összegezte a koronavírus-járvány eddigi tapasztalatait Szita Károly polgármester, aki pénteki Facebook-videójában beszélt az előttünk álló időszakról, a hétvégi intézkedésekről.

K.G.

Karbantartással és fertőtlenítéssel felkészültek a kaposvári játszóterek újranyitására, de a döntéssel megvárják a jövő heti járványügyi adatokat. Várhatóan nőni fog az ügyeletre vitt gyerekek száma, ezért három új óvodát és egy bölcsődét állítanak be az ügyeleti rendszerbe.

Ha nem is tömegesen, de megjelent a munkanélküliség a városban, ám a beruházásokat nem leállítani kell, hanem felgyorsítani a munkahelyek megőrzéséért, így beszélt a helyi gazdaságról. A város által felkínált kedvezményekkel 30 vállalkozás élt. Az önkormányzattól bérelt üzleteknek és vendéglátóhelyeknek adott kedvezmények a veszélyhelyzet végéig fennmaradnak, a teraszokra szeptemberig nem kell bérleti díjat fizetni. A város költségvetését hátrányosan érintette a vírus, példaként említette, hogy a tömegközlekedés áprilisban 80 százalékkal esett vissza, ami 160 millió forint mínuszt jelent. Az önkormányzat jelentős tartalékkal vágott neki a válságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában