virágos város

2018.08.29. 16:48

Virágosítási lázban égnek a kaposváriak

Ismét meghirdette Virágos Kaposvárért pályázatát a városgondnokság. A városlakók augusztus harmadikáig pályázhattak, jelenleg zajlik a résztvevők kertjeinek, virágos ablakainak a meglátogatása.

Góz Lilla

– Nekünk ez a nyugalom szigete. Szeretünk elmenni nyaralni, de nagyon jó hazajönni – mesélte virágos kertjében sétálva Marika. Sok rózsa, évelő növények díszíti környezetüket Kaposváron. A tóban tavi rózsák fehér és rózsaszín virágaiban gyönyörködni.

– Nincsenek mediterrán növények, a honos évelőket szeretjük, úgy gondolom azok jobban ide illenek – mondta el Haszonicsné Marika.

– Sok munka van vele, de nem bánjuk, nagyon szívesen kertészkedünk – tette hozzá Haszonics István. Tavaly alakítottak ki egy rózsakertet és sok tervük van még. Vendégeik sokszor megszeppenve tapasztalják, hogy az utca végén a vaskapun túl micsoda kert tárul eléjük. A bejáratnál egy tábla díszeleg, a házaspár már nem először indult a Virágos ház kategóriában. Egyszer már sikerült nyerniük, bíznak benne, hogy idén is dobogós helyen végeznek. A közelmúltban vette a kertet górcső alá a szakmai zsűri, akik fotókkal dokumentálták az évelő és az egynyári virágokat.

Herczeg Attila, a kaposvári városgondnokság vezetője elmondta: a virágos ház kategóriában tavalyhoz képest többen jelentkeztek augusztus harmadikáig. Megjegyezte: a hagyományokhoz híven külön bírálják el az erkélyeket és az ablakokat.

– Célunk, hogy a városlakókat arra sarkalljuk, hogy környezetüket minél virágosabbá, természetesebbé tegyék – tette hozzá Herceg Attila. Megjegyezte:a „Virágos Kaposvárért” díjra nem lehet pályázni, erre a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki Bizottság tesz javaslatot. A nyertes általában egy intézmény, vagy vállalat. A díjkiosztót a tervek szerint október elején tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában