értékadás

2019.03.13. 17:30

Zászlókat adományoz Kaposvár az oviknak

Új állomásához érkezett a kaposvári óvodák felújítása. Erről Szita Károly, Kaposvár polgármestere beszélt a Nemzetőr sori óvodában, amelynek korszerűsítésére majdnem 50 millió forintot költöttek.

K.G.

Ezen kívül sem érkezett üres kézzel, mert az óvodavezetők kérésére a város zászlaját adományozza az önkormányzat minden kaposvári óvodának a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából. Szita Károly hozzátette: udvari és beltéri játékokat vásároltak az óvodáknak, és az energetikai fejlesztés részeként az óvodák jelentős részét napelemmel látják el. Ennek keretében szereltek fel napelemeket a Nemzetőr sori óvodára is.

197 gyermek, a speciális nevelési igényűekkel együtt összesen 207-en járnak ebbe az óvodába. Hegedüs Mária Katalin, a Nemzetőr Sori Központ Óvoda vezetője elmondta: rengeteg játékot, köztük fejlesztőket kaptak az utóbbi években. Zöld oviként természetbarát szemléletet honosítanak meg a város közepén. Van egy fűszerkertjük, amit a gyerekek művelhetnek. Kiemelkedő a mozgásfejlesztés náluk, ehhez műfüves pályájuk van. Egészségtervet készítettek, amelybe bevonják a szülőket és a dolgozókat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában