új vezető

2020.02.03. 19:30

Zsúfolt vizsgaállomás: egyre több ügyet bonyolítottak, átszervezik a közlekedési osztályt

Februártól Bebics János, a Kapos Volán volt vezérigazgatója vezeti a Kaposvári Járási Hivatal Közlekedési Osztályát – tudtuk meg a kormányhivataltól. Bebics János két évtizedes közlekedésszakmai vezetői tapasztalatokkal rendelkező, közlekedésmérnök végzettségű szakember.

Koszorus Rita

A közlekedési osztály működteti többek között a Kaposvári Járási Műszaki Vizsgaállomást is. A Somogy Megyei Kormányhivatal a közlekedési osztály átszervezését azzal indokolta, hogy a megnövekedett ügyfélforgalmat hatékonyan, a jogszabályok szigorú betartása mellett, lehetőség szerint a várakozási idő jelentős növekedése nélkül tudja kiszolgálni a vizsgaállomás.

Tavaly is – az elmúlt évekhez hasonlóan – tovább növekedett az ügyek száma: 2019-ben már 7669, míg 2013-ban csak 5666 vizsgáztatást végeztek az osztályhoz tartozó vizsgaállomáson. A vizsgaállomáson a számos ügytípus közül a műszaki vizsgáztatási tevékenység a legfontosabb. A bejelentett gépjárművek közel 80 százaléka külföldről behozott jármű, amelyek vizsgáztatására – a taxik, versenyjárművek mellett – a jogszabályok szerint kizárólag hatósági vizsgálóállomáson van lehetőség

A Somogy megyei kormánymegbízott, majd a járási hivatal a közelmúltban több feljelentést is tett a műszaki vizsgaállomás működését érintő visszaélések gyanúja miatt, mert a közbizalmat súlyosan romboló magatartás elfogadhatatlan a kormányhivatalban és járási hivatalokban. Továbbá szigorították a közlekedési igazgatási területet érintő eljárásrendeket is a további visszaélések gyanújának elkerülése érdekében.

A hivatal bizakodva tekint a jövőbe, hiszen a fent részletezett változtatásoktól a hatékonyabb ügyintézést és az ügyfelek gördülékenyebb kiszolgálását reméli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában