Kultúra

2016.11.22. 17:02

A Nemzetiben a Szigorúan ellenőrzött vonatok

Hétfőn Budapesten, a Nemzeti Színházban vendégszerepel a Csiky Gergely Színház társulata: a kaposváriak a Bérczes László rendezte Szigorúan ellenőrzött vonatokat mutatják be a fővárosi közönségnek.

Vas András

Lassan két esztendeje, hogy a somogyi megyeszékhely teátruma műsorra tűzte Bohumil Hrabal klasszikusát, melyet azóta is óriási sikerrel játszik a társulat. A főbb szerepekben Szvetnyik Katát, Fehér Lászlót, Hunyadkürti Györgyöt és Kelemen Józsefet felvonultató darab ráadásul nemcsak a publikum tetszését nyerte el, de a szakma is komolyan értékelte: 2015-ben beválasztották a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába, ahol a zsűri végül négy díjra is érdemesnek találta a produkciót.

A legjobb női mellékszereplőnek Csonka Ibolyát, a legjobb férfi mellékszereplőnek Kelemen Józsefet választották a szakemberek, akik a legjobb zenéért és hangzásvilágért járó elismerést is a kaposváriaknak, egészen pontosan Rozs Tamásnak ítélték, míg a Magyar Művészeti Akadémia színházművészeti tagozata által alapított alkotói díjat Fehér László érdemelte ki. A darabot a társulat nemcsak Kaposváron és Pécsen mutatta be, az érdeklődők Pakson és a szlovéniai Lendván is láthatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!