Kultúra

2007.04.22. 08:23

Kata gömbölyűen látja a világot

Pető Katának szeptemberben teljesül egy álma. Többször is azt álmodta, ugyanis, hogy egy szőke kisfiú anyukája.

Fábos Erika

A hétvégi Titanic fesztiválon már bemutatták Török Ferenc új filmjét, az Overnightot. A film csak ősszel kerül majd a mozikba és Pető Kata többek között Bodó Viktorral, Gryllus Dorkával, Eszenyi Enikővel és Máté Gáborral játszik benne. A főhős szerelmét alakítja, aki teherbe esik és elveteti a magzatát. Pető Kata azt mondja: már nemcsak a szerep miatt, hanem tapasztalatból tudja, az élet legnagyobb döntése a gyermekvállalás.

– Mindig tudtam, hogy egyszer anya szeretnék lenni, de annyira nem terveztem még ezt, hogy sosem gondolkodtam rajta komolyan – mondta Pető Kata. – Életem legnagyobb döntésének tartom, ami mellett valahogy minden eltörpül. Ami eddig fontos volt, kiderül, hogy az életben csak apróság, amiben pedig bizonytalan voltam, biztossá vált. Nagyon jó gyereket várni. A párommal együtt alig várjuk már, hogy megismerhessük őt. Tudom, hogy nagyon sokat fogok tanulni tőle. A természetesség egyre nagyobb szerepet játszik az életemben és úgy érzem jobb ember lettem, amit neki köszönhetek. Türelmesebb, derűsebb vagyok és nagyobb optimizmussal tekintek a világra, mint korábban. Talán azért, mert valahogy mindenben bátrabbá tett az, hogy anya leszek.
Pető Kata azt mondta: örül annak, hogy a gyermekvárás miatt kénytelen volt átgondolni az életét. Így ugyanis a helyére kerültek benne a legfontosabb dolgok. Például az is, hogy a színház és ő elválaszthatatlanok egymástól. Éppen ezért ha a jövőre gondol, arra, hogy jó édesanya legyen ugyanúgy vágyik, mint szép színházi szerepekre. Persze nem csak vágyai vannak, feladatai is. Addig amíg a kisfiú megérkezik, részt vesz egy berlini színházi fesztiválon és a POSZT-ra is nagyon készül: kíváncsian várja milyen érzés lesz majd nagy pocakkal játszani.

Pető Kata

1979.10.27-én született Budapesten. A Színművészeti Egyetemen végzett színészként 2003-ban. Fontosabb szerepei: Pünkösdi Katóka (Csókos asszony), Lili bárónő (Lili bárónő), Léni Jörins, naiva és bűnsegéd (Vesztegzár a Grand Hotelban) Bokros Zita, színésznő (Veszett fejsze), Dundo Maroje(Laura). Filmjei: Káosz, Miraq, Premier, Ember a tükörben, Fekete-fehér, igen-nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!