Kultúra

2007.08.25. 19:26

Tizenöt éves a Kaposfüredi Galéria

Simon András grafikusművész kiállításával ünnepelte 15. születésnapját a Kaposfüredi Galéria és Szoborpark. A jubileumi kiállítást Rumszauer Miklós nyitotta meg.

Fábos Erika

Heintz Tamás országgyűlési képviselő pedig a galéria tulajdonosainak, Kling Józsefnek és feleségének, Klingné Várnagy Mártának köszönte meg a másfél évtizede tartó művészetpártolást.

Azt mondta: 15 év alatt 150 kiállítással és 15 ezer látogatóval járult hozzá a kicsiny füredi kiállítóhely és a házaspár ahhoz, hogy ország vagy megye szerte ismert alkotókat ismerhessen meg a kaposvári közönség mint ahogy ahhoz is, hogy erősödjön és színesedjen a füredi közösség.

Simon András kiállításának megnyitóján és a galéria köszöntő műsorban közreműködött Hunyadkürti György színművész, Nyári László költő, Kling Márk és Lucz Zsófia vezetésével az Arcadelt Kórus. A tárlat szeptember 16-ig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!