Kultúra

2008.01.21. 20:33

Költők ünnepelt doyenje

A tisztelők szeretete, a költészet kedvelőinek megbecsülése áradt hétfőn a 97 esztendős Takáts Gyula felé a kaposvári Megyei és Városi Könyvtárban. A Kossuth-díjas író-költő két kötetét mutatták be. Tőle és róla.

Balassa Tamás

A Kaposváron élő alkotó Hol is a Volt című verseskötetét és Fodor Andrással, az egykori tanítvánnyal, későbbi pályatárssal 1948 és 1997 között folytatott levelezését a pécsi Pro Pannonia Kiadó adta ki. Szirtes Gábor szerkesztő-kritikus, kiadóigazgató vállalkozott a feladatra, hogy a költő új köteteit az olvasóknak ajánlja.

Az ismertetést egy 1998-as levélrészlettel kezdte: "Ráakadtam egy új világhoz vezető útra. Lírám nehezül, de talál tágul is ezekkel a versekkel". Csu-Fu mint mester és tanítvány egyszemélybe sűrített utazása a Drangalag világba azóta is tart, s hétfőn zsúfolásig telt könyvtár lélegzett együtt a költővel azért, hogy ez még soká így legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!