Kultúra

2008.04.23. 09:08

Aprónép-színitalálkozó a Csiky szervezésében

Alföldi-rendezés, Bozsik-előadás, Scherer-monodráma; RS9, Stúdió K; osztrák, német, koreai, balti, horvát, belga társulat: címszavak a gyermekszínházi biennáléról.

Balassa Tamás

Minden eddiginél ígéretesebb a IV. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé május 5-10. közötti programja. Hornung Gábor szervező titkártól megtudtuk: a Csiky Gergely Színház és az ASSITEJ nemzetközi szakszövetség magyar központja szervezésében közel harminc társulat lép színre. A jövendő színházbarátait nevelő program igazi csemegéket tartogat: a hazai repertoár színejava mellett nemzetközi produkciók is színre kerülnek.

A versenyprogram magyar előadásait Kaposi József rendező-tanár, drámapedagógus válogatta. A kőszínházak közül a zalaegerszegi, az egri és a debreceni szerepel előadással, de a Kolibri, a Stúdió K, az RS9, a Márkus Színház és a Kerekasztal Társulás is itt lesz. A produkciók a Csikyben, valamint az Együdben, a Művész-bejáróban és az egyetemen láthatók. Az off-programok a sétáló-utcán teremtenek fesztiváli hangulatot Ghymessel, Kalákával, Szélkiáltóval, Roxínházzal, Somogy Zenekarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!