Kultúra

2008.04.04. 08:39

Verebes és Törőcsik is szakért majd a színházigazgatói posztról

A már eddig megismert nyolc tag mellé Csizmadia Tibor egri direktort, a Magyar Színházi Társaság elnökét is felkéri Kaposvár közgyűlése a színház-igazgatói pályázatokat értékelő szakértői bizottságba.

Balassa Tamás

Erről hamarosan rendkívüli közgyűlésnek kell döntenie, várhatóan a jövő héten ugyanis már összeül a grémium, tájékoztatott Stickel Péter, Kaposvár kulturális és művelődési igazgatója.

A szakértői bizottságban Giber Vilmos, a közgyűlés kulturális bizottságának tanácsnoka, Kovács Zsolt, a Csiky Gergely Színház közalkalmazotti tanácsának elnöke és Tóth Géza, a színházi dolgozók szakszervezetének elnöke, Verebes István színész-rendező, Törőcsik Mari színművész, Vidnyánszky Attila, a Debreceni Csokonai Színház művészeti vezetője, Bodollay Géza, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója és Iglódi István, a Pesti Magyar Színház igazgatója vesz részt.

Javaslatukról az ezt követő héten a közgyűlés szakbizottsága alakítja ki álláspontját, döntést pedig az április 24-i közgyűlésen hoznak a képviselők.
Az április 2-i határidőre a jelenlegi igazgató, Znamenák István és Schwajda György író-dramaturg nyújtotta be pályázatát. A megbízás 2013-ig szól majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!