Kultúra

2008.11.06. 19:48

Alkotói gazdagság Siófokon

Amatőr vagy éppen profinak számító siófoki művészek alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján. A városban élő alkotók művei most először láthatók így együtt.

Kolumbán Tünde

A tárlat összeállítására Siófok várossá avatásának 40. évfordulója adott apropót. A kiállítás megnyitóján Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója azt mondta: egy város gazdagságát nemcsak az mutatja meg, hogy milyen épületekkel, közterületekkel büszkélkedhet, vagy éppen mennyire tehetősek a polgárai. Szerinte a gazdagsághoz hozzá tartozik a településen élő és alkotó emberek nagysága és művészi törekvése is. Hozzátette: a kulturális központ fontos feladatának tartja, hogy a helyben készült alkotásoknak kiállítási lehetőséget teremtsen.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A város művészeinek eddig még nem volt közös tárlata
[/caption]
A tárlaton 19 alkotó festményei, fényképei, faragott fa kézműves munkái és textíliái kaptak helyet, köztük lapunk fotóriporterének, Gáti Kornélnak a különleges technikával készült lebegő aktjai is a galéria falára kerültek.

– Művészi fotói a női szépségre irányítják a figyelmet – emelte ki a képek kapcsán Horváth János művészettörténész, aki megnyitóbeszédében arról is szólt, hogy a sokrétű siófoki kultúrának a múlt és a jelen az alkotója. A múltat olyan nagy nevek fémjelzik, mint Muzsinszky Nagy Endre, Dadai Kálmán, Csiszár Elek vagy a ma is aktív Varga Imre, míg a művészettörténész véleménye szerint a jelen formálói a rajztanárok, akik a városban alkotóként is működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!