Kultúra

2009.02.16. 08:21

Nevet szerzett a képtár

A kultúra több területét átfogó rendezvények – Simonics Lászlóné, a Művészetek Kincsesháza igazgatója szerint ez ma a titka a művészeti intézmény sikerének.

SONLINE

– A kaposvári Vaszary Képtárat a szakmai sajtó az ország rangos, feltörekvő kiállítóhelyei közt említi. Mivel vívták ezt ki?
– Elsősorban a kiállításainkkal – mondta Simonics Lászlóné, a Művészetek Kincsesháza igazgatója. Országos visszhangot váltott ki a Kőnig-kiállítás, de a Párizsból hozott Kazinczy János Antal-tárlat és a Zsögödi Nagy-kiállítás is nagy sikert aratott, csakúgy, mint az Új Reneszánsz. A művészek, művészettörténészek is azt mondják: a Vaszary Képtárban a megszokottnál is nagyobb törődést tapasztaltak. A kiállítók és a látogatók pedig az ország egyik legszebb kiállítóhelyeként említik. Jó adottságú, a négy terem tematikus tárlatokra ad lehetőséget.

– A látogatottság kulcsszó...
– Igyekszünk minél színesebb kínálatot nyújtani ismeretterjesztő előadásokkal, zenei és irodalmi rendezvényekkel, táborokkal, családi nappal. Alakulóban van a felvilágosodás-kori szalonok mintájára a Vaszary-kör, és rangos kiállításokra utazásokat is szerveznénk.

– Mire készül az intézmény?
– A tavaszi fesztiválon és a Festők városán is nagy dobással rukkolunk elő a Groteszk-kiállítással és az Anna Margit-tárlattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!