Kultúra

2009.04.22. 13:50

Robbie Williams is elájult a magyar találmánytól

Aki hallotta a varázslatos gitármuzsikát, csodát élt át. Aki pedig MS3 életét ismeri, azt is tudja: ez több, sokkal több, mint egy csoda. MS3, vagyis Mester Sándor gitárművész, zeneszerző és feltaláló.

Jakab Edit

Mester Sándor gyerekkora óta gitározik, tizenhét évesen már országos versenyt nyert. Zeneművészeti főiskola, számos sikeres produkció. Ígéretes kezdet, aztán 1994-ben egy súlyos betegség miatt le kellett tennie a gitárt. Akkor lehetetlennek tűnt, de ő mindig hitt benne, hogy nem örökre...
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Felgyógyulva missziónak érzi terjeszteni a zene üzenetét
[/caption]
Újra kellett építenie mindent. Megismerkedett a számítógépes zeneszerzéssel, új, forradalmi zenei szoftverrendszert dolgozott ki. Ma már sikeres cége van Londonban, és olyan neves művészek használják újítását, mint Robbie Williams, de számos hazai előadó is a Ladánybenétől az Emil Rulezig.S 2003-ban megtörtént a csoda: egy speciális módszer, no meg a saját akaraterejének köszönhetően meggyógyult, és újra játszani kezdett. Úgy érezte: be kell pótolnia az elmulasztott éveket, és eljuttatni a zenét mindenkihez. Kis templomokban, művelődési házakban, iskolákban, apró falvakban játszott.Kettőezerötben Mester Sándor három hónap alatt 150 koncertet adott, s ezt a kultúrmissziót azóta minden évben megismételte. Tízezrek élvezhették a játékát, már a határon túl, Erdélyben is. Minap a Vaszary Képtárban bűvölte el a közönséget. Leírt forgatókönyv ezúttal sem volt. A hallgatók szemén látta, hogy mit kell játszania. És közben zenetörténeti, zeneelméleti érdekességekkel spékelte meg az élményt. Életre kelt a reneszánsz, a romantika, aztán Dél-Amerika különleges dallamai jöttek. És természetesen Bartók és a saját művek sem maradhattak ki. Torokszorítóan szépen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!