Kultúra

2009.06.09. 08:41

Szívgyökér az emlékszilánkokból

Egy nem dicsekvő ember vallomásai életről és halálról, megélt küzdelmekről, a világról. Papp Árpád Szívgyökér című könyvének bemutatóján barátok, tisztelők köszöntötték a 72 éves írót.

Jakab Edit

Kéki Zoltán címzetes főjegyző, úgy is, mint egykori tanítvány, megható emlékeket felidézve szólt arról: milyen találó a könyv címe. Szív – őszinte lélek, a honnan jöttünk örök kérdése, nem csak a szerző életét átszövő gondolat. Az élet nagy és áldásos tanórái, melyeknek végén mindig ott a kérdőjel: nem lehetne jobb? Ott a minta, az antik görög kultúrával. És ott a szív: a gyökerek, Somogyaszaló, a Táncsics, a család, a Badacsony, a nyugalom. Mindezek áthatják azokat a sorokat is, amelyeket most végre egy kötetben, régi és új írásokat összefűzve kezébe vehet az olvasó.Igaz – mint Barabás Ferenc, a könyv „mindenese” mondta –, nem volt egyszerű munka, némi győzködés, biztatás is kellett, hogy a két éve felmerült ötletből könyv legyen. S hogy már régóta várt esemény volt ez, bizonyítja a könyvtár zsúfolásig megtelt előadóterme is. A könyv azoknak is tartogat újdonságokat, akik jól ismerik Papp Árpád műveit. Csernák Árpád és Hunyadkürti György csodálatos tolmácsolásában pedig élmény volt élőben is hallani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!