Kultúra

2009.07.27. 08:38

Titokzatos tervek Balatonkeresztúron

Valami készül Balatonkeresztúron! Az érintettek egyelőre titkolóznak, de úgy tűnik, nagy dobásra készülnek a Balaton-parti településen.

Füleki Tímea

Szinte biztos, hogy szerepet kap a fúvószenekarok szervezete 2013-as világkonferenciájához kapcsolódóan Balatonkeresztúr, ez derült ki a szervezők elmondásából a Nemzetközi Balatonkeresztúri Fúvószenekari Találkozón. A Balaton M&K Egyesület a 26. fesztivál házigazdája volt az idén.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Titokzatos tervek Balatonkeresztúron
[/caption]
– Széles körű együttműködésre törekszünk, egymás adottságaira építve – mondta Balatonkeresztúron Bogyó Imre, a Szimfonikus Fúvószenekarok és Együttesek (WASBE) 2013-as világkonferenciájának szervező elnöke, akivel az eseményre érkezett Csikota József, a WASBE kelet-európai tagszervezetének vezetője és Neumayer Károly, a 2010-es EKF-program nagyköveteként jegyzett Pécsi Vasutas Koncert-fúvószenekar karnagya, tanszékvezető egyetemi tanár.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vízizene és a fúvósfelvonulás a térzenék elmaradhatatlan része
[/caption]
– A 2013-as esemény feladata, hogy a magyar fúvószene értékeit megfelelően reprezentálja, s ehhez Balatonkeresztúron a szakmaiság és az emberi tényező is megvan – fogalmazott a várható együttműködésről Bogyó Imre. A látogatás célja az „esemény feltérképezése” és a továbbiakról szóló szakmai egyeztetés volt.– Van egy stratégiai tervünk, mely a kulturális településfejlesztés területét érinti – egyelőre ennyit kívánt a nyilvánosság elé tárni Hajas Béla karnagy, a Balaton M&K Egyesület vezetője, a hét végi találkozó fő szervezője. – Ehhez a nagy hagyományokra visszatekintő fúvósfesztivál biztos alap lehet. Az eseményre idén tizenhárom zenekar érkezett összesen hatszáznál több zenésszel, köztük a hazaiakon túl svájci és orosz résztvevőkkel. A vízizene és a fúvósfelvonulás a térzenék elmaradhatatlan része, új elem volt viszont az ütősök jelenléte és a big band találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!