Kultúra

2009.10.13. 15:47

Tetemek kötőszövet nélkül

November elejéig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat, melyhez a Somogy megyei Múzeum immár másodszor csatlakozott.

Vas András

Immár negyedik alkalommal rendezik meg idehaza a Múzeumok Őszi Fesztiválját, melynek keretében nagyjából százhatvan múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket hat héten át, hét témakörben. A Somogy Megyei Múzeum másodszor csatlakozott a rendezvénysorozathoz.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A preparátorok műhelyébe is benézhettek az érdeklődők
[/caption]
Ez a hét irodalmi esttel kezdődött: hétfőn Znamenák István és Sarkadi Kiss János, a Csiky Gergely Színház két művésze olvasott fel kaposvári születésű szerzők műveiből. Keddtől három napon át nyílt napokat tart a múzeum: a preparátor-, a restaurátor- és a képzőművészeti műhelyek munkájába pillanthatnak bele az érdeklődők.

– Az a lényeg, hogy semmiféle bomló kötőszövet ne maradjon – avatta be a toponári iskola diákjait Nagy Lóránt preparátor a szakma alapjaiba. – Megtisztítjuk a csontokat, a bőr megszárad, s ezek után már csak a csótányok és a múzeumbogarak ellen kell védekezni.A rendezvénysorozat részeként szombattól kedd estig látogathatták a kaposváriak a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeumnak a múzeum épülete előtt parkoló buszát, melyben a magyar nyelv és nyelvújítás érdekességeit mutatták be az érdeklődőknek.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!