Kultúra

2009.11.25. 10:48

6:3 a Somogy TV-ben

November 25-én játszották az évszázad mérkőzését Londonban. A 6:3-as meccset szerdán este vetíti a Somogy TV.

SONLINE

Vállalkozó kedvben nincs hiány a Somogy TV-nél. A megye televíziójának nézői már lassan megszokhatják, hogy időről időre valamilyen különlegességgel lepi meg őket a csatorna.Az elmúlt héten indították el a Fiatalok magazinja című műsorukat, amelyet kizárólag somogyi egyetemisták készítenek, szerdán este pedig Tímár Péter méltán nagysikerű filmjével, a 6:3-mal kedveskedik a Somogy TV a megyében lakóknak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tímár Péter forgatta le a 6:3-at az évszázad focimeccséről
[/caption]

- Az Évszázad mérkőzéseként emlegetik itthon és Angliában, a futball őshazájában is az 1953-as angol-magyar összecsapást, az egykori Aranycsapat 6:3-as diadalát – kezdi Kresz László, a Somogy TV főszerkesztője.

1953. november 25-én százezer angol először dermedten nézte Hidegkúti gólját, aztán elismerően ünnepelték Puskásék zsenialitását. Az évszázad mérkőzésére emlékezve ez a nap 1993. november 25-e óta a Magyar Labdarúgás Napja is.

- Szerettük volna mi is méltóan megünnepelni ezt az eseményt – folytatja a főszerkesztő. – Gelencsér Attila megyei közgyűlési elnökkel beszélgetve az ő ötlete volt, hogy ezen a napon vetítsük le Tímár Péter filmjét. És nem csak az ötletet adta, hanem tárgyalt is a film tulajdonjogával rendelkező Megafilm Kft. vezetőjével, és Kálomista Gábor hozzájárult a vetítéshez.

Így kerülhet november 25-én, szerdán este a somogyi nézők elé az Eperjes Károly felejthetetlen alakítása miatt is népszerű alkotás.
Kaposváron, a Vidaneten 20 óra 30 perckor, vidéken a Lát-sat Kft., a Supra és a Zselic TV kábelén pedig 21 órakor látható a film.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!