Kultúra

2010.06.26. 14:22

Zenés esték a csillagok alatt

Azoknak is tartogat kellemes élményeket a nyár, akik nem tudnak ezekben a hónapokban szabadságra menni, elutazni és a fülledt nyári estéket Kaposváron töltik.

Jakab Edit

Például hangulatos szabadtéri színházi estéket a Helyőrségi Klub udvarán. Az országosan is egyedülálló kezdeményezést a Vértes Elemér Művészeti Egyesület hívta életre, a rendezvénysorozat első állomása a hét végén, június 26-án este lesz. Kaszás Ferenc, az egyesület vezetője elmondta: az ötlet még a tavalyi nagy sikerű nyárbúcsúztató gálájuk után született meg.

Azóta persze sok minden történt, az Együd művelődési központ lebontásával az egyesület színjátszói elveszítették bázisukat. Szerencsére nem kellett sokáig várni, befogadóra, s egyben remek partnerre találtak a Helyőrségi Klubban. Amelynek hangulatos udvara szinte kínálta a lehetőséget: az idén ne csak nyárbúcsúztatót, hanem egy szabadtéri rendezvénysorozatot szervezzen meg közösen az egyesület és a Helyőrségi Klub. A Kaposvári Nyár 2010 keretében hat estén át várják a közönséget az ingyenes előadásokon, amelyek közt mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Szombaton a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékeinek, tanárainak önálló estje ígér remek szórakozást. De júliusban lesz színművészeti est zenés összeállítással és történelmi kabaréval, nemzetiségi est hagyományőrző csoportok fellépésével és táncművészeti est, ahol neves kaposvári és somogyi tánccsoportok lépnek színpadra.

Augusztusban hagyományőrző estet, szeptember első szombatján pedig nyárbúcsúztató gálát terveznek.Kaszás Ferenc hozzátette: egyrészt szeretnének remek szórakozást nyújtani a Kaposváron amúgy csendesebb nyári hónapokban is, másrészt nem titkolt céljuk, hogy ezzel a kezdeményezéssel is felkarolják az amatőr művészet különböző ágait a zenétől a színjátszásig. Talán ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy újraéledjen a régóta szunnyadó amatőr mozgalom és végre nagyobb megbecsülést kapjanak azok az emberek, akik lelkesedésből, szabadidejüket feláldozva próbálják életben tartani ezt az egykor virágzó művészeti vonalat.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!