Kultúra

2010.08.10. 17:23

Bölcsőd és sírod Niklán: irodalom a tábortűz mellett

Az irodalom, a versek, az olvasás szeretete hozta a fiatalokat a niklai Berzsenyi kúriába Somogyból és a megyehatáron túlról is.

V. E. – J. E.

A Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával, a Berzsenyi Irodalmi és Művészeti Társaság harmadik éve szervezte meg az egyhetes találkozót. Egerszegi Edit, a Berzsenyi társaság ügyvezető titkára elmondta: a társaság az idén is remek volt, tehetséges és érdeklődő fiatalok, akikkel akár az irodalom, a zene, a történelem témakörében összeállított programokon nagyon jó volt együtt dolgozni.

A 15-19 éves fiatalok közt jópáran már visszatérő vendégei a tábornak. Az idei kiemelt téma a sajtó, az újságírás volt. Dénes Gábortól, a tábor házigazdájától megtudtuk: tematikus napok keretében tartották a foglalkozásokat. Volt drámanap, vagy az újságírás napja, mikor például Tari István délvidéki költő beszélgetett a fiatalokkal. A bölcsőd-sírod napon pedig Berzsenyi niklai síremlékéhez, valamint szülőfalujába Egyházashetyére is kirándultak. Közben pedig sok-sok esti beszélgetés, többek között a magyar kultúráról.Pomogáts Béla, a társaság elnöke is előadást tartott az irodalom szerepéről. Az utolsó napon Táskára lovaskocsikáztak át a táborlakók, ahol Papp János színművész beszélt zárásként úti élményeiről. A jelentkezők létszáma is azt bizonyította, hogy a szükség van az ilyen táborokra az irodalom iránt érdeklődő diákok körében. Több célja is van. Egyrészt a tehetséggondozás, másfelől pedig  tagságmegújító szándékkal szeretnének egy vonzáskört kialakítani a fiatalokból.

Címkék#Nikla
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!