Kultúra

2010.11.30. 07:00

Zenével váltaná meg a világot a rockbanda

Újjászervezik a boglári Ifi klubot, demó CD-t készítenek, s ha a lendületükön múlik, meg sem állnak, míg meg nem váltották a világot. Nyolc hónapja alakult fonyódi gimnazistákból a Field Street.

Füleki Tímea

A „legnagyobb rockreménységnek” járó különdíjat kapta a paksi pop-rock-jazz fesztiválon a balatonboglári és fonyódi tagokból álló Field Street. A nyolc hónapja alakult rockbandának tulajdonképpen az első igazi, erős mezőnyben való megmérettetése volt ez, lévén, hogy a tavaszi boglári tehetségkutató színpadára még alig néhány héttel a megalakulás után álltak fel, amolyan „főpróbaként”.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rockzenével váltaná meg a világot a Field Street
[/caption]
– A fonyódi Mező utcában lakom, ott kezdtük a próbáinkat – magyarázza Árok Attila, a banda dobosa azt, hogy honnan is az elnevezés (Field Street - angolul Mező utca). – Akkor még nem számítottunk rá, hogy a garázst ilyen gyorsan kinőjük – így a zenekari tag, aki a többiekhez hasonlóan meglepő távlatokban beszél a nyolc röpke hónap történéseiről. A csapat ugyanis rövidke története során már elfogyasztott két énekest, mire Kadlicskó Gáborra, a mostani frontemberre rátaláltak. S hogy mi a közös valamennyi tagban? Immár mindnyájan a Budai Művészképző növendékei – a táptalaj tehát adott ahhoz, hogy a tizenhat-tizennyolc éves fiúk ne minden alapot nélkülözve álmodjanak nagyot.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rocksztárok akarnak lenni
[/caption]
– Az igazgató úrnak minden saját számunkat megmutatjuk – így Jeles Gergő szólógitáros a művészképző vezetőjéről, akinek véleménye látszólag fontos a zenekar számára. Saját számokból pedig az alig több mint félévnyi közös zenélés ellenére már négy-öt is akad. Kapásból az első szerzeményükkel meglehetős magasra tették a mércét – már ami a mondanivalót illeti – nemes egyszerűséggel ugyanis az I wanna be a rockstar (Rocksztár akarok lenni) címet kapta a dal. Ez pedig talán nem is reménytelen, ha azt vesszük, Pakson olyan zsűritagok ítélték elismerésre méltónak a Field Street produkcióját, mint Berki Tamás, Póka Egon, Sárdy Barbara és Papp Gyula. A banda egy Pakson és Pécsett is sugárzó rádióban kapott műsoridőt és fellépési lehetőséget.A fonyódi gimnazisták viszont addig sem nyugszanak, míg mindezekre sor kerül: Bogláron épp az Ifi klub újjászervezésén, alkalmainak rendszeresítésén dolgoznak. Közben magabiztosan vezetik az egyik kezdő zenekarokat bemutató weboldal TOP 10-es listáját. Nyárra már azt tervezik, hogy tíz saját számot tartalmazó CD-t vesznek fel, de persze addig zúznak még jó párszor a környéken. Azt mondják: bebizonyítják: a rocknak – legalábbis az általuk játszott „igényes” rocknak – csak jó oldala van, az előítéleteket pusztán az emberek aggatják rá...

Keserű Marcell - basszusgitár

Jeles Gergő - szólógitár

Árok Attila - dob

Proity András - billentyű Rockzenével váltaná meg a világot a Field Street Rocksztárok akarnak lenni -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!