Kultúra

2011.05.02. 16:29

Ötezer forint egy szék a Csukás Színházba

Ötezer forint egy szék a leendő Csukás Színházba – jelentette be a székvásárlási akciót Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester azon a majálisi rendezvényen, melyen az állandó szárszói lakosok a helyi üdülőtulajdonosokat látták vendégül.

Fónai Imre

– Javában zajlik az egykori fedett kertmozi felújítása, egy hónap múlva lesznek készen az építők és utána következhet a színpadtechnika beszerelése – mondta Dorogi Sándor. – Eldőlt az is, hogy a gyermekszínház elnevezése hivatalosan Csukás Színház lesz, amihez a településünkhöz kötődő neves író, Csukás István is beleegyezését adta. Aki széket vásárol, azoknak a nevét egy míves táblán örökítjük majd meg. Mi másra, mint kényelmes ülőhelyek vásárlására költenénk a bevételt. Minden ilyen ötletre szükségünk van, hiszen önerőből építjük át a kertmozit.Hatalmas sátrat vertek a szárszói Öreg-hegyen, a helyi pincetulajdonosok borkóstolóval várták a vendégeket. Sok üdülőtulajdonos elfogadta az invitálást; egyedi ötlet ez is, mármint az, hogy közelebb igyekeznek hozni őket a helyi lakosokhoz. Főzőversenybe is neveztek vegyesen és gyorsan elfogyott a három, vaddisznóból főzött pörkölt, közben a Kistérség hangja vetélkedő legjobban szerepelt énekesei is fellépési lehetőséget kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!