Kultúra

2011.06.10. 17:47

Háromszázmillióból kapott új palotát a kultúra Marcaliban

Palotát kapott a kultúra Marcali központjában. A több mint háromszázmillió forintból kialakított Kulturális Korzó a város újabb büszkesége lett. Az európai színvonalú intézmény minden termét rendezvényekkel avatták fel pénteken délután.

Vigmond Erika

Az aulát a Calypso kórus, a múzeumot a Tegnap világa című kiállítás, a Kortárs Galériát Simon Csilla fotóművész közönségtalálkozója, a mozitermet Pálfi Margit színművész előadása avatta fel a Kulturális Korzóban. A kétszintessé átépített, átriumos kultúrpalota a civil szervezeteknek is helyet ad, valamint a felnőttoktatás korszerű feltételeit is megteremtették. A vendégeket a szabadtéren, Marcali elmúlt 20 évének legfontosabb kulturális eseményeit, fejlődésének állomásait bemutató kiállítás, valamint a Marcato Ütőegyüttes térzenével fogadta.

Sütő László polgármester megnyitójában kitért arra: ezek is mutatják, hogy milyen rendezvényekkel lehet megtölteni a létesítményt, mely agora jelleggel, s a sokszínűségével válhat vonzóvá. Szászfalvi László államtitkár ezt a gondolatmenetet folytatva arról is beszélt: közösségi központként a kulturált emberi találkozások helye szolgálja Marcali és térségének kohézióját, szellemi építkezését. Azt kívánta az ünneplőknek, hogy a kulturális élmények sokasága úgy tudjon összegződni, ami kifejezi az egységet, az összetartozás tudatot, egymás megbecsülését.Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében előrevetítette: hamarosan újabb avató várható. Tárgyalásokat folytat a város és a megye, hogy Marcali átvenné a Bernáth hagyaték egy részét. Eddig a Bernáth Galéria adott otthont az időszaki kiállításoknak, ám ezt a szerepet is átveszi a Kulturális Korzó. Ezért a Balaton festőjének szülőházát emlékmúzeummá alakítják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!