Kultúra

2011.07.13. 18:48

Bort ittak és jazzt prédikáltak - mise után indult a buli

Az istentisztelet igéire improvizáltak jazz-zenészek szerda este Balatonbogláron, ahol most először kezdődött jazz misével a tizenkettedszer megrendezett Jazz és a Bor Fesztiválja.

Füleki Tímea

A rendhagyó kezdeményezésnek az evangélikus templomban lehettek fül- és szemtanúi az érdeklődők, Czöndör István balatonboglári evangélikus lelkész a most zajló jazztáborban oktató művészeket és résztvevő hallgatókat kérte fel, hogy jazz-dallamokba öntsék, ami a bibliai igék hatására bennük megszületik.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az istentisztelet igéire improvizáltak jazz-zenészek
[/caption]
A jazz misével ellentétben már nem először kapcsolódik kiállítás a fesztiválhoz: Kiss Attila András jazzportréin túl az idén Hári Anikó ötvös, ékszertervező munkáit is megnézhetik a művelődési ház nagytermében a vendégek, akiknek a szokásokhoz híven ajándék üvegpohár és borkóstoló jegy jár a belépőhöz - meg természetesen a napi két jazzkoncert, melyeknek sorát ebben az évben is Fekete-Kovács Kornél formációja nyitotta és Babos Gyula vezetésével a Babos Projekt Special zár majd szombaton.

Visszatérő művész a fesztiválon többek között Kaltenecker Zsolt, s hosszabb kihagyás után érkezik újból Balatonboglárra Berki Tamás, de Sárik Péter, Dés András és több más művész neve jelzi még, hogy a boglári művelődési ház udvarán felállított színpadon ebben az évben is tiszteletét teszi a hazai jazzélet krémje.



Nem kevésbé rangos nevekből áll a borászok sora: Somogyból és a történelmi borvidékekről is a jól ismert pincészetek kínálják boraikat a nyáriesti jazz mellé. Szalai Tünde főszervező, a Helyiérték Egyesület igazgató-titkára elmondta: a szombat éjjeli zárásig harminc önkéntes vesz részt a fesztivál lebonyolításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!