Kultúra

2011.11.29. 17:04

Isten veled Benő! Gálamérkőzés Orosz László emlékére

Danone-Honvéd - Magyarország; jótékonysági mérkőzéssel emlékeznek vasárnap Orosz Lászlóra, a májusban elhunyt válogatott kosárlabdázóra.

Kun Zoltán

A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban vasárnap rendezendő esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a találkozón az akkori Danone-Honvéd csap össze a 90-es évek válogatottjával. Pályára lép többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és a betegségből lábadozó Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is.
– Benő temetésén fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy kosármeccsel emlékezzünk meg rá, és minden megkérdezett azonnal igent mondott – jelentette ki Mészáros Lajos volt szövetségi kapitány, a Honvédnál korábbi edzője.– A 90-es évek óta összetartó ez a válogatott, jóban-rosszban együtt vagyunk. Sajnos, most egy szomorú ok miatt gyűlünk össze, de természetesen mindenki ott lesz – hangsúlyozta Gulyás Róbert. Góbi Henrik hozzáfűzte: – Bár nem teljesült Benő álma, hogy a gyermekeivel egy csapatban játsszon, de így valamennyit talán pótolhatunk belőle.
A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik ugyancsak kosárlabdáznak, és pályára is lépnek majd a meccsen. A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerzett center 40 évesen hunyt el.

A csapatok keretei (Danone-Honvéd): Heinrich Róbert, Mihály Gyula, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Krasovecz Péter, Knézy Jenő, Szabó József, Kovács Gábor, Mészáros Áron, Boros Zoltán, Mészáros Zalán, Nagy Zoltán. Edzők: Mészáros Lajos, Zsoldos András, Kamarás György.

A 90-es évek válogatottja:
Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Zsebe Ferenc, Mérész Tamás, Pankár Tibor, Bodrogi Csaba, Bencze Tamás, Fodor Gergely, Németh István, Kálmán László, Halm Roland. Edzők: Patonay Imre, Rezák László.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!