Kultúra

2011.11.08. 14:44

Nyamnyami a legkisebbeket is a bábszínházba csábítja

A csecsemőknek és szüleiknek szóló előadáson egy kicsiny pillangó születésének lehetett tanúja a szépszámú érdeklődő. Színek, fények, hangok segítségével láthatták, miként nő föl a parányi hernyócska, s mi mindennel találkozik vándorlása során.

Márkus Kata

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy közös élmény
[/caption]

Az előadás alatt a művészek létrehoznak egy különleges teret a maguk eszközeivel – mondta Pályi János, Blattner-díjas bábművész, a BábSzínTér vezetője, aki a szegedi Kövér Béla Bábszínház társulatát Kaposvárra csábította. – Kör alakú játéktér öleli a közönséget, akiket az érdekes díszlet segítségével körbejátszanak a szegedi bábjátékosok. Növények és parányi állatok kelnek életre az előadáson varázslatos hangulatba ringatva kicsit, nagyot. Az előadás során különösen fontosak a szülők reagálásai is, akik együtt „élnek” a babákkal, így szerezve közös élményt.



Pályi János szerint három részből áll a nulla és három éves kor közötti gyerekek számára összeállított előadás. – Az előjáték során egy játszótéren hangolódnak rá a gyerekek a közös élményre – mondta Pályi János –, aztán a húsz perces előadást követően a színészekkel együtt ugyanezen a játszótéren folytatódik az előadás az elengedő részével. Úgy tapasztaljuk, hogy azok a gyerekek, akik már ebben a korban találkoznak a művészetekkel, megtapasztalnak egy-egy különleges bábszínházi élményt, később aztán bizonyosan visszatérnek a bábszínházba, majd a színházba.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!