Kultúra

2012.01.18. 18:20

Frenetikus fekete humorral átszőtt kegyetlen kórkép

Csütörtökön este újra indul a Csiky Gergely Színház – tavaly nagy sikert aratott – három részes felolvasószínházi sorozata.

Vas András

Világvégi falu valahol Erdélyben. Frenetikus fekete humorral átszőtt kegyetlen kórkép a 21. századból: a felszámolt bánya egykori dolgozói munka nélkül, kilátástalanul tengődnek. Ülnek, várnak, isznak, nem remélnek. Érkezik mindenek ura, a Televízió, hogy tudósítson a népmesék székelyharisnyás hőseiről – és közben fogy a pálinka és nő az öngyilkossági ráta.

Csütörtökön este újra indul a Csiky Gergely Színház – tavaly nagy sikert aratott – három részes felolvasószínházi sorozata. Elsőként az idén harmincegy esztendős marosvásárhelyi Székely Csaba Bányavirága kerül felolvasásra – a darab, melyet idehaza még nem játszottak a tavalyi Pécsi Országos Színházi Találkozón a dramaturgok szavazatai alapján elnyerte a Vilmos-díjat, a szerző pedig 2009-ben a Do You Like Banana, Comrades? című művével kiérdemelte a legjobb európai dráma díját Nagy-Britanniában.Az előadás után a hallgatóságot a színészekkel és rendezővel közös beszélgetésre várják a szervezők. A második, februári előadáson a kaposvári Gschwindt Balázs Szinyor Béla című komédiáját mutatja be a színház; a darab a 2011-es Schwajda György Drámapályázat második helyezettje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!