Kultúra

2012.02.13. 10:17

Vásári horror: halálos vámpíritalozás Zamárdiban

Vásári horror idézte meg Vlad Tepest, a havasalföldi vajdát a zamárdi közösségi házban a Kajárpéci Vízirevü Társulat farsangi előadásában.

Fónai Imre

Az erős idegzetű közönség főképp fokhagymával védekezve kísérte figyelemmel és nevetéssel Drakula erdélyi és londoni szörnyűségeit, majd könnyebbült meg, midőn antihősünk megállt Kajárpécen, ahol a vírusra és vámpírra egyaránt súlyosan ártalmas kajárpéci otellóból sokat fogyasztva, végleg átszenderítette magát a túlvilágra. A társulat bemutatta továbbá a Nemlétező tárgyak tárlatát.– Performance-szerűen eljátszva szembesülhettünk például a „fűbe harap”, a „színt vall”, a „parasztvakítás”, a „bolondját járatja” kifejezésekkel, és megtapinthattuk a „vak tyúk is talál szemet”, a „halvány lila dunszt”, az „eszed tokja” (ami egy kis gyűszű volt), vagy a „falra hányt borsó” szellemi valóságok tárgyiasult formáit – számolt be a farsangi vigasságról Gál Péter, a zamárdi közösségi ház vezetője. – Felnézhettünk egy tükörbe is, és láthattuk magunkat. Mindenki „maga alatt volt”...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!