Kultúra

2012.07.05. 14:44

Programdömping: világsztárok és kortárs alkotók a Kaposfesten

Augusztus 14 és 20 között újra változatos és minőségi programok színesítik a hazai, legnagyobb klasszikus zenei fesztivál kínálatát. A kaposvári programok között találhatók kiállítások, műismertetők, cigányzenekari, gospel és könnyűzenei koncertek és egy filmklub is.

Sonline

Az évi 15 ezer érdeklődőt és 70-80 millió rádióhallgatót vonzó Kaposfestet harmadszor rendezik meg Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató munkájának köszönhetően. A fesztivál 14 világszínvonalú kamarazenei koncertjére egy hónap alatt elfogytak a bérletek és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket kapni. A sikerhez az is hozzájárul, hogy olyan komolyzenei művészek lépnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova és Jonathan Cohen. Többen korábban is jártak a fesztiválon, és annyira jól érezték magukat, hogy több évtizedes rangos fesztiválok helyett a Kaposfestet választották.

A klasszikus zenei programot több, magas minőségű esemény színesíti: több kiállítás is nyílik egy időben a fesztivál koncertjeivel. Köztük található az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, és egy kortárs kiállítás. A Kortársak című tárlat 22 alkotása közül 11 meghívott, nagynevű festő munkáiból és 11 nyilvános pályázaton bekerülő alkotásokból áll. A kiállítást Sturcz János művészettörténész állítja össze. A célja az, hogy a kortárs festészetet közelebb hozza a közönségéhez, a művek megértéséhez több fogódzót is kívánnak adni a szervezők. A többi kiegészítő programban megtalálhatók Réz András zenés filmklubjai, és a napi koncertek előtt látogatható műismertetők. A zenei programot kiegészítendő Oláh Ernő cigányzenekarát, a Bolyki Soul&Gospel Kórus és a Holdviola koncertjét látogathatják az érdeklődők.A Kaposfest harmadik évébe lépve elérte, hogy a hazai koncertlátogató és szakmai közönség várja az augusztusi eseményt és valóban hisz a fesztivál szlogenjében, amely az élvezet szabadságát ígéri mindenki számára, aki ellátogat Kaposvárra augusztus 14-20 között.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!