Kultúra

2012.08.08. 00:00

Nézőművészet és macsóhímzés Isten áldásával

promóció A Broadway legsikeresebb monocomedy-je, Szabó Magda klasszikusa és a nézők, akik diplomát kapnak nézésből. Kultkikötő, Balatonföldvár.

(x)

 

Macsóhímzés

CAVEMAN – stand-up-comedy két felvonásban
MANNA Produkció előadása augusztus 9. (csütörtök) 20.30

Kálloy Molnár Péterről
azt is lehetne feltételezni, hogy a saját szövegét mondja, hiszen vérbeli stand-up-os. A Broadway legsikeresebb monocomedy-je természetesen a nőkről, a férfiakról, a párkapcsolatokról szól és mindarról, amiről mi is írhatnánk bármikor színdarabot, ha akarnánk.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Az újranyitás lehetséges
[/caption]
Gyorstalpaló bérlet

NÉZŐMŰVÉSZETI FŐISKOLA színházi szatíra
Nézőművészeti Kft. előadása augusztus 10. (péntek) 20.30 (esőnap: augusztus 12., 20.30)

A kétezres évek elején a nézők azért nem járnak színházba, mert a kormány bezáratta az összeset. Az újranyitás csak akkor lehetséges, ha a kultuszminisztérium állami iskolájában a nézők diplomát szereznek nézésből. Felelniük kell látásból, értésből, elvonatkoztatásból, szemléletből és pszichikai nyomásgyakorlás elviseléséből.
Az előadás elnyerte 2004-ben a Vidor Fesztivál fődíját.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Nem fogunk cslódn
[/caption]
Isten áldásával

ABIGÉL színmű
A Bánfalvy Stúdió produkciója augusztus 11. (szombat) 20.30 (esőnap: augusztus 12., 20.30)

Szabó Magda könyve akkor vált igazán népszerűvé, amikor Zsurzs Éva megrendezte belőle azt a tévéfilm változatot, amely a mai napig biztos nézőszámot hoz akárhanyadik ismétlésével. Ennek a tévés népszerűségnek köszönheti, hogy musicalt is írtak belőle és azt is, hogy az egykori Torma Piroska-Bánfalvy Ági színpadi adaptációt készített belőle. Az egykori szereplők emléke rámontírozódik a mostaniakra. Holott a ma játszó fiatal szereplőknek Szerencsi Éva, Nagy Attila, Básti Lajos, Ruttkai Éva éppen olyan történelem, mint Vitay tábornok úr Georgína nevű lányának hányattatásai a II. Világháború végén valahol Magyarországon, a Matula Lánynevelő Intézet szigorúan őrzött falai között. A történetet mindenki ismeri, ezért nézzük meg boldogan újból és újból. Nem fogunk csalódni. Vagy aki mégis, az jutassa el levelét Abigél korsójába.


--------------------------------------------------------------------------
KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvári Szabadtéri Színház
Jegyinformáció és rendelés: +36 30 66 55 989
www.kultkikoto.hu, [email protected]

 

A Broadway legsikeresebb monocomedy-je, Szabó Magda klasszikusa és a nézők, akik diplomát kapnak nézésből. Kultkikötő, Balatonföldvár. (x) Az újranyitás lehetséges Nem fogunk cslódn -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!