Kultúra

2012.11.14. 10:30

Megvan Alföldi kihívója, Vidnyánszky is pályázik a Nemzeti élére

Vidnyánszky Attila, a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének igazgatója is pályázik a Nemzeti Színház élére. A teátrum eddigi igazgatójának, Alföldi Róbertnek az évad végén jár le a megbízatása. Alföld szintén beadja pályamunkáját a Nemzeti vezetésre.

Sonline/MTI

Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója és a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének igazgatója
(az idén márciusban nevezték ki az egyetem művészeti karán, akkor Csáki Judittal szemben nyerte el a színházi intézet vezetésének feladatát) még október közepén azt mondta: nem döntötte el, pályázik-e a posztra. A Kossuth-díjas rendező októberben még arról nyilatkozott, hogy foglalkoztatja a kérdés és segítői is vannak, akikkel összeállítanák a pályázatot, de döntése előtt több szempontot is tisztáznia kell még.



A Heti Válasz csütörtökön megjelent interjújában a lapnak azonban most úgy fogalmazott: „nem mondom, hogy feloldódott minden kétely, de úgy döntöttem, megpróbálom, aztán meglátjuk, mi lesz”. Arra a felvetésére, amely szerint a Magyar Teátrumi Társaságot is vezető, kormánykörökkel jó kapcsolatot ápoló színházi ember nyilván megnyeri a pályázatot elmondta: nem lát a jövőbe, nem hiszi, hogy lejátszott meccsről lenne szó. Azt azonban elismerte: minden pályáztatás ügyetlenül zajlik, egyszerűbb, tisztább lenne, ha a fenntartó kinevezné a jelöltjét.
   
A Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója, Alföldi Róbert is pályázik az intézmény vezetésére, a pályázat határideje csütörtökön jár le.  A pályázatot azért kellett kiírnia a kulturális tárcának, mert a jelenlegi igazgató, Alföldi Róbert öt évre szóló mandátuma a színházi évad végén lejár.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!