Kultúra

2013.08.19. 20:24

Fővárosi lányé a Balaton hangja

A magyar dal napja volt Balatonszárszón: a Balaton hangja tehetségkutató mind a harmincegy döntőse hazai számot adott elő a Csukás Színházban.

Fónai Imre

A bár a Hevesi Tamás vezette zsűri ezúttal annyira nehéz helyzetben volt, hogy csak a türelmetlen közönség tapsára jöttek elő a végeredménnyel, végül sikerült egyezségre jutniuk: a fővárosi Tóth-György Viktória lett 2013-ban a Balaton hangja, s hogy ez ma már, a harmadik hasonló versengés után rang, azt az is bizonyítja: a tavalyi győztes csokonyavisontai Katz Zsófia szeptemberben az Operettszínházban kezd, a korcsoportjában első Bari Lacika pedig az Ének iskolája egyik tévésztárja lett.Katz Zsófia egy éve ilyenkor még Whitney Houston dalával vette le lábáról a zsűrit és a publikumot, idén Rúzsa Magdi Aprócska blues-a volt a sláger, hárman is azt választották, s a kor divatjának megfelelően jó néhányan rukkoltak elő musical-betétdallal. Egy kőröshegyi fiú Somogyországról írt saját szerzeményt és ezúttal is színpadra lépett Szárszón Jánoki Márió, a budapesti látássérült fiú a Fekete gyémánt című számot választotta – és Hevesi Tamás szerint jól tette.

Ma már az ország minden részéről jelentkeznek a Balaton hangjára, százakból válogatták ki a fináléban közönség elé került harmincegyet, három korcsoportban. Hevesi Tamás zsűrielnök szerint jót tett a sok televíziós tehetségkutató, mert mindenki saját magának is magasabbra tudta tenni a lécet, s így a döntősök felkészültebbek voltak, mint legutóbb. Most nem csak két-három kiemelkedő hang volt, hanem jóval több, hangsúlyozta az énekes, s azt is: már egész kis produkciókkal álltak elő, nem „csak” a hangjukat mutatták meg. Hevesit persze – tudhattuk meg – se dögös ruhával, se remek tánccal nem lehet levenni a lábáról, ő most is az énekhangra koncentrált (ettől függetlenül lehet, hogy jövőre már Hungáriát és kubai rumbát se énekel majd az, aki láthatóan híján van a temperamentumnak, de ez már a mi laikus megjegyzésünk).

Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester pedig azt emelte ki: érdemes volt három éve belevágni, egyre nagyobb az érdeklődés, ma már a vidék egyik jegyzett tehetségkutatója a Balaton hangja, mi több, könnyed nyáresti shownak is tökéletes, ráadásul – tette hozzá a településvezető – sokmillió forint felhasználása nélkül, úgymond minimálköltségvetésből, sok felajánlással, azaz: így is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!