Kultúra

2013.09.10. 17:08

Egy vidéki színházigazgató dilemmái Budapesten

A Vidéki Színházak Fesztiválján tizenegy teátrum mutat be egy-egy előadást - nyolc nagyszínpadi és három stúdióprodukciót - a fővárosi közönségnek.

Márkus Kata

Egy nem létező vidéki színház, a gyulaházi társulat kulisszatitkaiba enged betekintést a kaposvári Csiky Gergely Színház csütörtökön este a budapesti Thália Színházban, ahol Göttinger Pál rendezésében az Othello Gyulaházán című zenés vígjátékot adja elő a Vidéki Színházak Fesztiválján – adta hírül az MTI. A teátrum közleménye szerint Gádor Béla és Tasnádi István darabjában a nézők megismerhetik, hogy milyen „dilemmák közt billeg” egy vidéki színházigazgató, milyen érvek és ellenérvek sorakoznak fel egy színházi évad műsortervének összeállításakor.

Vajon az Othello vagy inkább a Csárdáskirálynő, a Hamlet vagy a Marica grófnő kerüljön be a programba? Shakespeare vagy operett, azaz a „magas művészet” közvetítése, vagy szórakoztatás legyen a cél? – áll a dokumentumban, amely szerint a darab írói „huszárvágással oldották meg a csomót”: mindkettő egyszerre, aminek eredménye egy „fergeteges komédia” lett.A szeptember 7. és 14. között zajló Vidéki Színházak Fesztiválján tizenegy teátrum mutat be egy-egy előadást – nyolc nagyszínpadi és három stúdióprodukciót – a fővárosi közönségnek. Az idén második alkalommal megrendezett fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap 22 millió forintos támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!