Kultúra

2014.05.30. 07:52

Elmuzsikálták a kimondhatatlant

A zene kifejezi mindazt, amit nem lehet elmondani, és amit nem lehet meghallani – hangzott el Marcaliban, a Zene nélkül mit érek én elnevezésű zenés-táncos fesztiválon.

Vigmond Erika

A Somogyi Gyermekvédelmi Hét nyitányaként Marcaliban kezdődött a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltség közös rendezvénysorozata.

Marcaliban a megyei gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatalok mutatták meg tehetségüket szólóban vagy társakkal. A résztvevőket Móring József Attila országgyűlési képviselő, Bátori Zsolt, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója és házigazdaként Bödőné Molnár Irén, Marcali jegyzője köszöntötte. Ki énekkel, ki tánccal, volt aki verssel, míg megint más ezek kombinációival próbálta elnyerni a zsűri és lakótársaik tetszését. 25 műsorszámot hoztak a balatonboglári, kaposvári, marcali, nagybajomi, nagyszakácsi, osztopáni, öreglaki, somogyvári, szennai és a nevelőszülői hálózat fiataljai. A vendégekkel, kísérőkkel együtt csaknem kétszázötvenen találkoztak a fesztiválon, amelynek alapjait 2005-ben tette le a marcali Százszorszép gyermekotthon. A szervezők meglepetés sztárvendéget is ígértek a fiataloknak: Bódi Csaby lépett színpadra és vonta be közönségét is műsorába. A gyermekvédelmi hét következő helyszíne Nagyszakácsi, ahol „körbejár a fakanál” a gyermekotthoni kisszakácsok főzőversenyén.

Címkék#Marcali
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!