Kultúra

2014.05.16. 14:59

Tehetséges diákok rajzai az Együdben

Bene János festőművész a megnyitón arról is beszélt, hogy nincs nagyobb öröm annál, amikor a tanítványokból idővel alkotótársak lesznek.

K. G.

Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak kiállítása nyílt meg névadó intézményükben a képzőművészeti tanszak tanévének záráshoz közeledve. Több mint 20 gyermek alkotásait mutatták be. A tanulók Ruczek Zsófia művésztanár segítségével sajátították el a festészet és a rajzolás alapjait. Azonban az órákat néhány hete át kellett adnia édesanyjának, mert ő maga is egy kisgyermeknek ad életet, éppen a kiállítás megnyitójával majdnem egy időben, mondta Deli Szidónia igazgató.



A gyerekek képeit Bene János festőművész válogatta. Ő a megnyitón arról beszélt, hogy nincs nagyobb öröm annál, amikor a tanítványokból idővel alkotótársak lesznek, és a szárnyaikat próbálgatják. A gyermekek nem fáradnak, másnap újra és újra festenének, hogy megmutassák tehetségüket, de a figyelmükért a tanár meg kell küzdenie a tévéadásokkal, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!