Kultúra

2014.07.13. 13:39

Vasutasnap: nyílt nap Kapostüskeváron

Egy 1888-89-es évekből származó vasútőri könyv a legrégebbi darabja annak az állandó kiállításnak, amely a kapostüskevári vasúti megállóhely épületében várja látogatóit vasárnaponként. S amely most vasárnap a 64. országos vasutasnap keretében otthont adott egy egész napos programsorozatnak.

Márkus Kata

Az állandó kiállítás keretében harci jármű maketteket és vasútmodelleket is láthattak az érdeklődők, az öt négyzetméteres vasútmodell terepasztalon egy időben akár négy modellszelvény is közlekedhet. Ugyancsak az állandó kiállítás részeként látható egy 1922-ből származó vizsgabizonyítvány. Kifejezetten a nyílt nap okán viszont vasúti egyenruhákat is bemutattak időközi kiállítás keretében vasárnap, akadt amelyik az ötvenes évekből származott.Kemenczei Róberttől, a kaposvári Verebélyi László Vasúttörténeti Egyesület elnökétől megtudtuk: 2011-ben kezdődött a kapostüskevári megállóhely épületének felújítása, azóta a vasúttársaság támogatásával, az egyesület segítségével megújult többek közt a peron padlózata, az oszlopok, a váróterem. – A közeljövőben tervezzük a tűzlétra lefestését – mondta –, támogatók segítségével kültéri padok is kerülnek a peronra, s előreláthatólag rövidesen megoldódik a várótermi ablakok rácsozása is.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!