Kultúra

2014.09.24. 17:34

Pénteken Kutatók Éjszakája

Kilencedik alkalommal rendezik meg országszerte a Kutatók Éjszakája programsorozatot, melyhez a Kaposvári Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központja is csatlakozott.

Márkus Kata

A szeptember 26-i rendezvény célja a minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre, ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel.

A Kaposvári Egyetem Guba Sándor utcai kampuszán pénteken fél négykor kezdődnek a bemutatók. A senior hallgatók is bekapcsolódnak a programokba, s a PET Medicopus Diagnosztikai és Kutató Kft. is tájékoztatás ad a PET Centrum működéséről. A programmal egy időben több rendezvény is zajlik az egyetem területén, így a Kaposvári Állattenyésztési Napok. Ennek helyszíne, a Lovasakadémia 18 óra után csatlakozik a Kutatók Éjszakájához. A 2014-es rendezvénysorozat az előző évihez hasonlóan a kisebb korosztályt is szeretné a tudományhoz közelebb hozni, így már 16 órától kezdődnek számukra a programok.A Pécsit Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában, a Szent Imre utcában 15 órától várják az érdeklődőket három éves kortól kilencvenkilenc éves korig. Húsz óráig Lárifári játszóház lesz az aulában, ahol gyermekmegőrzést is vállalnak, amíg a szülők előadásokat hallgatnak. Ezzel a rendezvénnyel is igyekszik nyitni a város felé a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, hogy minél többen megismerhessék képzési formáikat. Ezen kívül 22 óráig az egészség-sarokban vérnyomás- és vércukormérésre is „benevezhetnek” a látogatók.

Ugyancsak 22 óráig egészséges ételek kóstolójára is hívják az érdeklődőket, s láthatatlan lények vizsgálata is szerepel a programok között. A demonstrációs termek is érdekes kísérletekkel csalogatják a Kutatók Éjszakájának látogatóit, megismerkedhetnek az újraélesztés technikájával, s a vámpírok szobája is várja a bátrabbakat.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!